2011. június 29., szerda

Mákparfé málnavelővel



 
Ebben a nagy gyümölcsszezonban minden a gyümölcsös finomságokról szól. Itthon van is duzzogás, hogy elmarad a bögrés-mákos süti gyártása. Készíthetek bármilyen finomságot, "jó-jó, de miért nem mákos?" a reakció. Hát, tessék! Mákos is, gyümölcsös is, mindenki boldog lehet.

Hozzávalók:   20 dkg darált mák
                      3 dl tej
                      5 dl habtejszín
                      15 dkg cukor
                      3 tojássárgája
                      málna
                      kevés porcukor

A tejet felmelegítem, beleteszem a mákot és a cukrot. Ha egy kicsit kihűlt (nehogy rántotta legyen belőle), mehetnek bele a tojássárgáják. A tejszínt felverem, óvatosan beleforgatom a mákot és már mehetnek is kis műanyag pohárkákba, formákba, kifóliázott őzgerincbe, ki hogyan szeretné. Fél napra mélyhűtőbe teszem. Mielőtt kiborítanám, egy kicsit forró vízbe mártom. A málnavelő pedig simán leturmixolt málna. Először nem tettem bele cukrot, de úgy savanykás lett, nagyon elnyomta a parfé ízét, legközelebb teszek bele egy kiskanálnyi porcukrot.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése