2011. június 29., szerda

Húsos gombaleves


Nem más, mint egy egyszerű, laktató leves. Kétféle gombával szeretem, (pl. laska és csiperke), kakukkfűvel szoktam ízesíteni.

Hozzávalók:   80 dkg gomba
                     50 dkg sertéslapocka
                     1 nagy fej vöröshagyma
                     2-3 gerezd fokhagyma
                     8 dl húsleves (most kockából készült)
                     2 dl tejföl
                     1 csokor kakukkfű vagy 1 kk. szárított
                     1 csokor petrezselyem
                     olaj
                     só, bors

A hagymát felkockázom, az olajra rádobom, majd jöhet az apró kockára vágott hús. Fehéredésig sütöm. Beleteszem a nagyobb darabokra vágott gombafejeket, az összezúzott fokhagymát, kakukkfüvet. Sózom, borsozom, felöntöm a húslevessel. Mikor megpuhult, hozzákeverem a tejfölt, egy kicsit hagyom a tűzön és már kész is. Csipetkét is lehet bele szaggatni, de anélkül is nagyon laktató.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése