Nem más, mint egy egyszerű, laktató leves. Kétféle gombával szeretem, (pl. laska és csiperke), kakukkfűvel szoktam ízesíteni.
Hozzávalók: 80 dkg gomba
50 dkg sertéslapocka
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
8 dl húsleves (most kockából készült)
2 dl tejföl
1 csokor kakukkfű vagy 1 kk. szárított
1 csokor petrezselyem
olaj
só, bors
A hagymát felkockázom, az olajra rádobom, majd jöhet az apró kockára vágott hús. Fehéredésig sütöm. Beleteszem a nagyobb darabokra vágott gombafejeket, az összezúzott fokhagymát, kakukkfüvet. Sózom, borsozom, felöntöm a húslevessel. Mikor megpuhult, hozzákeverem a tejfölt, egy kicsit hagyom a tűzön és már kész is. Csipetkét is lehet bele szaggatni, de anélkül is nagyon laktató.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése