Ez a desszert Dolce Vita játékára készült. Első körben félreértettem a játékot, és kávés-szedres édességet olvastam. Lelki szemeim előtt már meg is jelent egy babapiskótaágyon csücsülő kávéparfé szederöntettel. Másodszor olvasva rájöttem a lényegre (szőke vagyok:-) ), hogy kávéhoz illő bogyós gyümölcsös édesség a téma. Újratervezés, majd hétvégén megszületett ez a nagyon csokis, enyhén kávéízű, nagyon fanyar gyümölcsös finomság. Nem szokásom szembe dicsérni magamat, de néha nem árt: nagyon finom lett!
Hozzávalók: 30 dkg 70%-os étcsoki
5 dkg aszalt vörösáfonya
6 tojás
15 dkg vaj
1 ek. instant kávé
20 dkg cukor
6 ek. liszt
50 dkg fagyasztott erdeigyümölcs keverék
1-2 ek. porcukor
1-2 ek. porcukor
A csokit vízgőz felett megolvasztom a vajjal együtt, majd hagyom egy kicsit hűlni a masszát. Addig elkészítettem az öntetet, ami nem más, mint turmixolt gyümölcs. A gyümölcs felét a porcukorral és egy kevés vízzel leturmixolom, majd összekeverem a gyümölcsdarabokkal. Visszatérve a csokis masszához, belekeverem a cukrot, egyesével a tojásokat, végül jöhet a kávé, az áfonya és a liszt. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntöm, és hideg sütőben 200 fokra állítva kb. 20 percig sütjük. Érvényesüljön a brownie főszabálya: kívül kemény, belül puha.
http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2012/05/naora-nyertesek.html
VálaszTörlés