2011. június 29., szerda

Carbonara spagetti kolbásszal


Az eredeti carbonara spagettiben csak szalonnakockák vannak, SJ-től kaptam az ötletet erre a kolbászos változatra, ami azért is jó, mert L. lányom előszeretettel túrja ki a szalonnákat a tányérja szélére, bezzeg a kolbász! Az jöhet minden mennyiségben. Ráadásul ez a mostani igazi falusi házikolbászból készült.

Hozzávalók:   40 dkg spagetti
                     15-20 dkg füstölt szalonna
                     20-25 dkg kolbász
                     30 dkg füstölt sajt
                     2 tojás + 4 tojássárgája
                     2 dl tejszín
                     2-3 gerezd fokhagyma
                     szerecsendió
                     só, bors
                     1 csokor petrezselyem

A tojásokat és a tejszínt összedolgozom kézi habverővel, sózom, borsozom, mehet bele a szerecsendió, valamint a lereszelt sajt fele. Ezután a felkockázott szalonnából kiolvasztom a zsírját, eztán mehet bele a zúzott fokhagyma és a felkarikázott kolbász, de csak pár percre. Összekeverem az időközben kifőtt tésztával, majd hozzáadom a tojásos mártást és egy keveset a tészta főzőlevéből. Összemelegítem, de csak rövid ideig, ne legyen a tojásokból rántotta. Végül megszórom petrezselyemmel, reszelt sajttal fogyasztjuk.
                    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése