Az eredeti carbonara spagettiben csak szalonnakockák vannak, SJ-től kaptam az ötletet erre a kolbászos változatra, ami azért is jó, mert L. lányom előszeretettel túrja ki a szalonnákat a tányérja szélére, bezzeg a kolbász! Az jöhet minden mennyiségben. Ráadásul ez a mostani igazi falusi házikolbászból készült.
Hozzávalók: 40 dkg spagetti
15-20 dkg füstölt szalonna
20-25 dkg kolbász
30 dkg füstölt sajt
2 tojás + 4 tojássárgája
2 dl tejszín
2-3 gerezd fokhagyma
szerecsendió
só, bors
1 csokor petrezselyem
A tojásokat és a tejszínt összedolgozom kézi habverővel, sózom, borsozom, mehet bele a szerecsendió, valamint a lereszelt sajt fele. Ezután a felkockázott szalonnából kiolvasztom a zsírját, eztán mehet bele a zúzott fokhagyma és a felkarikázott kolbász, de csak pár percre. Összekeverem az időközben kifőtt tésztával, majd hozzáadom a tojásos mártást és egy keveset a tészta főzőlevéből. Összemelegítem, de csak rövid ideig, ne legyen a tojásokból rántotta. Végül megszórom petrezselyemmel, reszelt sajttal fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése