Mindennapi kakaós csigánkat add meg nekünk ma. 4,5 éves nagylányom egyoldalú táplálkozásának legbiztosabb jele, hogy reggelente következetesen követeli a kakaós csigáját és semmi mást. Várom azt a pillanatot, amikor végre megunja, de hosszú hónapok óta erre mai napig nem került sor. Bár már vannak bíztató jelek: "csak a közepét eszem meg", "kevés a kakaó benne", "sok a porcukor rajta", stb. Elérkezett az idő, hogy bevessem magam kakaós csiga fronton is. Macikonyha oldalán találtam erre a receptre, és azért e mellett döntöttem, mert nem csöpög a vajtól, hanem kelt tészta. Az enyém kicsit nyomira sikerült, (nem elég szorosra tekertem fel), de az íze mindenért kárpótolt. (Főleg este 10-kor, mikor kisült. :-))
Hozzávalók:
A tésztához:
50 deka liszt
7 deka puha vaj
2 tk. szárított élesztő
3 dl tej1 tojássárgája
4 ek. cukor
1 mokkáskanál só
Továbbá:
1 csésze cukor3 ek. cukrozatlan kakaópor
1,5 dl tej
1-1 ek. vaj
A tésztához valókat dagasztás és kelesztés után vékony téglalappá kinyújtom. Egy evőkanálnyi olvasztott vajjal megkenem a tésztát. Összekeverem a cukrot a kakaóporral, és egyenletesen eloszlatom a tésztán. Szorosan felcsavarom, (szorosabban, mint én :-)), majd éles késsel 2 cm vastag szeleteket vágok belőle. 175 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra altt megsütöm őket. Félidőben, forró vajas tejjel meglocsoltam őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése