2011. november 2., szerda

Kakaós csiga


Mindennapi kakaós csigánkat add meg nekünk ma. 4,5 éves nagylányom egyoldalú táplálkozásának legbiztosabb jele, hogy reggelente következetesen követeli a kakaós csigáját és semmi mást. Várom azt a pillanatot, amikor végre megunja, de hosszú hónapok óta erre mai napig nem került sor. Bár már vannak bíztató jelek: "csak a közepét eszem meg", "kevés a kakaó benne", "sok a porcukor rajta", stb. Elérkezett az idő, hogy bevessem magam kakaós csiga fronton is. Macikonyha oldalán találtam erre a receptre, és azért e mellett döntöttem, mert nem csöpög a vajtól, hanem kelt tészta. Az enyém kicsit nyomira sikerült, (nem elég szorosra tekertem fel), de az íze mindenért kárpótolt. (Főleg este 10-kor, mikor kisült. :-))

Hozzávalók:

A tésztához:
                     50 deka liszt
                     7 deka puha vaj
                     2 tk. szárított élesztő
                     3 dl tej
                     1 tojássárgája
                     4 ek. cukor
                     1 mokkáskanál só
Továbbá:
                     1 csésze cukor
                     3 ek. cukrozatlan kakaópor
                     1,5 dl tej
                     1-1 ek. vaj

A tésztához valókat dagasztás és kelesztés után vékony téglalappá kinyújtom. Egy evőkanálnyi olvasztott vajjal megkenem a tésztát. Összekeverem a cukrot a kakaóporral, és egyenletesen eloszlatom a tésztán. Szorosan felcsavarom, (szorosabban, mint én :-)),  majd éles késsel 2 cm vastag szeleteket vágok belőle. 175 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra altt megsütöm őket. Félidőben,  forró vajas tejjel meglocsoltam őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése