2011. augusztus 1., hétfő

Ricottás bazsalikomos "bucik"




Ezt a péksütimet a medvehagymás bucijaim ihlették. Mivel a medvehagymaszezon igen rövid, ezért ki kellett találnom valami helyettesítő "zöldséget", ha nem akarok jövő áprilisig várni a következő medvehagyma levelekre. A bazsalikom lett a befutó a szereplőválogatásomon, és ezúttal nem házi tehéntúrót tettem bele, hanem ricottát, bőséges mennyiségben. Ez a mennyiség a medvehagymás verziónál kicsit puhábbá varázsolta a bucikat, de ez cseppet sem rontott az élvezeti értékén. Sőt...

Hozzávalók:   50 dkg liszt
                     50 dkg ricotta
                     3 dkg élesztő
                     1 dl tej
                     1 kk. cukor
                     0,5 dl olívaolaj
                     1 ek. tejföl
                     1 csokor bazsalikom
                     pirospaprika, só, bors
                    
Elkészítése ugyanúgy történik, mint bármely kelt tésztáé. Felfuttatom a cukros langyos tejben az élesztőt, majd összegyúrom a többi hozzávalóval. Kelesztés után kis bucikat formázok a tésztából és sütőpapíros (mostanában a szilikonra esküszöm) tepsiben szép pirosra sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése