Ezt a péksütimet a medvehagymás bucijaim ihlették. Mivel a medvehagymaszezon igen rövid, ezért ki kellett találnom valami helyettesítő "zöldséget", ha nem akarok jövő áprilisig várni a következő medvehagyma levelekre. A bazsalikom lett a befutó a szereplőválogatásomon, és ezúttal nem házi tehéntúrót tettem bele, hanem ricottát, bőséges mennyiségben. Ez a mennyiség a medvehagymás verziónál kicsit puhábbá varázsolta a bucikat, de ez cseppet sem rontott az élvezeti értékén. Sőt...
Hozzávalók: 50 dkg liszt
50 dkg ricotta
3 dkg élesztő
1 dl tej1 kk. cukor
0,5 dl olívaolaj
1 ek. tejföl
1 csokor bazsalikom
pirospaprika, só, bors
Elkészítése ugyanúgy történik, mint bármely kelt tésztáé. Felfuttatom a cukros langyos tejben az élesztőt, majd összegyúrom a többi hozzávalóval. Kelesztés után kis bucikat formázok a tésztából és sütőpapíros (mostanában a szilikonra esküszöm) tepsiben szép pirosra sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése