Nagyon régen szerettem volna már kipróbálni ezt a típusú palacsintát, így egyik este elhatároztam, hogy reggel meglepem vele a gyerkőcöket. Elég idilli látvány lehettem pizsamában a konyhában reggel fél 8kor a habverővel a kezemben, de nincs mese, a gyerekeknek a reggel az nem 9 óra. (ó, régi szép lustálkodós idők!). De egyébként tényleg 10 perc az egész, és nagggyon finom lett a juharsziruppal átáztatva. Bár családom többi tagja maradt az eperlekvárnál, sőt, gyümölcsfóbiában szenvedő nagylányom a kakaónál (amerikai szentségtörés), de a lényegen semmi sem változtatott: felkerült a kedvenc reggelik (tízóraik és uzsonnák) közé.
A receptet Bonnienál találtam, ennél maradtam, csak dupláztam a mennyiséget. :-)
Hozzávalók: 24 dkg liszt
3 dl tej
2 késhegynyi sütőpor
4 tojás
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a többi hozzávalót is alaposan összadolgozzuk, majd óvatosan hozzáforgatjuk a habot. Teflonserpenyőben olaj nélkül szép aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése