2012. június 24., vasárnap

Tonhalas bavette (vagy spagetti)


Nagyon gyors, nagyon finom és nagyon hamar elfogy. A bavettével, mint tésztafélével való találkozásom gondolom, nem egyedi: spagetti helyett vettem véletlenül még évekkel ezelőtt, azóta tudatosan keresem a bolt polcain. Ez a tonhalas tészta is abból készült, bár én fekete olajbogyót is szoktam bele tenni, de a családom 3/4-e nem eszik bogyókat (ó, a tudatlanok!), így most kimaradt. De kárpótlásul a szülinapomon a csajokkal tettünk bele, jó sokat, az italunkba tévedt alkoholmennyiség vetekedett csak vele. (Na, de Anya! :-))

Hozzávalók:          1 cs. bavette vagy spagetti
                               3-4 doboz tonhalkonzerv
                               1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
                               2 ek. sűrített paradicsom
                               friss bazsalikomlevél vagy 1 ek. szárított
                               10 dkg fekete olajbogyó
                               só, bors
                               parmezán

Kifőzöm a tésztát, addig el is készül a mártás. A tonhalkonzervet forró serpenyőben összekeverem a paradicsommal, teszek bele sűrített paradicsomot, felkarikázott olajbogyót, sózom, borsozom, majd beleteszem az összetépkedett bazsalikomleveleket. Összekeverem a tésztával a szószt és megszórom jó sok parmezánnal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése