Évek óta vissza-visszatérően elkészítem ezt a fajta avokádómártást. Ez annyiban más, mint a tejszínes testvére, hogy narancslével készül. Aki kételkedne a harmóniában, az téved, elvégre az avokádó is gyümölcs. :-)
Hozzávalók:
a húsgolyókhoz: 75 dkg darált marha- vagy sertéshús
1 cs. újhagyma
1 marék friss bazsalikomlevél
1 tojás
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors
a mártáshoz: 1 nagyobb vagy 2 kisebb avokádó
1 chilipaprika
kb. 1,5 dl 100%-os narancslé
kb. 6 ek. extraszűz olivaolaj
só, bors, cukor
A húsgolyókhoz a hozzávalókat összegyúrom, (természetesen a fokhagymát összepréselve:-), apró golyócskákat formázok belőlük, majd olajban mindkét felét pirosra sütöm). A mártáshoz a chilipaprikával bánjunk óvatosan, erősségétől függően magozzuk ki, majd botmixerrel pürésítsük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése