2012. május 23., szerda

Húsgolyók avokádómártással


Évek óta vissza-visszatérően elkészítem ezt a fajta avokádómártást. Ez annyiban más, mint a tejszínes testvére, hogy narancslével készül. Aki kételkedne a harmóniában, az téved, elvégre az avokádó is gyümölcs. :-) 

Hozzávalók:  
a húsgolyókhoz:  75 dkg darált marha- vagy sertéshús
                            1 cs. újhagyma
                            1 marék friss bazsalikomlevél
                            1 tojás
                            2-3 gerezd fokhagyma
                            só, bors

a mártáshoz:      1 nagyobb vagy 2 kisebb avokádó
                         1 chilipaprika
                         kb. 1,5 dl 100%-os narancslé
                         kb. 6 ek. extraszűz olivaolaj
                         só, bors, cukor

A húsgolyókhoz a hozzávalókat összegyúrom, (természetesen a fokhagymát összepréselve:-), apró golyócskákat formázok belőlük,  majd olajban mindkét felét pirosra sütöm). A mártáshoz a chilipaprikával bánjunk óvatosan, erősségétől függően magozzuk ki, majd botmixerrel pürésítsük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése