2012. április 27., péntek

Olajbogyós-citromos csirke


Ez egy mi van otthon című ebéd lett. Volt egy doboz olajbogyó meg csirkemellfilé itthon, és nagyjából ennyi. Ehhez képest finom ebédünk lett, egy kis költői túlzással nevezhetném arab csirkének is. :-)

Hozzávalók:   75 dkg csirkemellfilé
                     10 dkg fekete olajbogyó
                     2 db citrom
                     1 ek. koriandermag
                     krumpli
                     olívaolaj
                     só, bors

A citromokat vékonyan meghámozom, héjukat felcsíkozom, majd  forrásban lévő vízben kb. 5 percig főzöm, majd hideg vízbe téve kb. 1 óráig áztatom. Így nem lesz keserű. A húst vékonyan felszeletelem, meglocsolom egy kevés citromlével, sózom, borsozom. Krumpliágyra helyezem őket egy tepsiben, alaposan megszórom mozsárban összetört koriandermaggal, rászórom a citromhéjat, és az olajbogyót. 220 fokon készre sütöm. (kb. 40 perc)
                      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése