Itt a körteszezon, valamilyen körtés pite ugrott be elsőre. Aztán felfedeztem a hűtőben egy elfeledett juhtúrót, és már meg is született a mai ebéd. Persze csak gondolatban, de gyakorlatban sem tartott sokkal tovább elkészíteni.
Hozzávalók: 4 egész csirkecomb
2-3 szál friss rozmaring
4 db körte
15 dkg juhtúró
5 dkg vaj
kevés olaj
só, bors
A csirkecombokat sózom, borsozom, majd egy serpenyőben a vajon és az olajon 1-1 perc alatt világosbarna kérget sütök mindkét oldalukra. Megszórom a rozmaringlevelekkel és 220 fokon megsütöm őket a sütőben. Ezalatt elkészítem a körtéket. Meghámozom, félbevágom, majd magházát eltávolítom. A magház helyére juhtúrót púpozok, 180 fokon pirosra sütöm őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése