2011. szeptember 20., kedd

Rozmaringos csirkecombok juhtúróval töltött körtével


Itt a körteszezon, valamilyen körtés pite ugrott be elsőre. Aztán felfedeztem a hűtőben egy elfeledett juhtúrót, és már meg is született a mai ebéd. Persze csak gondolatban, de gyakorlatban sem tartott sokkal tovább elkészíteni.

Hozzávalók:    4 egész csirkecomb
                      2-3 szál friss rozmaring
                      4 db körte
                      15 dkg juhtúró
                      5 dkg vaj
                      kevés olaj
                      só, bors

A csirkecombokat sózom, borsozom, majd egy serpenyőben a vajon és az olajon 1-1 perc alatt világosbarna kérget sütök mindkét oldalukra. Megszórom a rozmaringlevelekkel és 220 fokon megsütöm őket a sütőben. Ezalatt elkészítem a körtéket. Meghámozom, félbevágom, majd magházát eltávolítom. A magház helyére juhtúrót púpozok, 180 fokon pirosra sütöm őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése