Na, egy újabb Stahl recept. Hiába, nem tudok elszakadni a múltamtól. :-) De ez a pizza nem csak a múlt, hanem a jövő is, mert nagyon-nagyon szeretjük, elég gyakran eszembe jut elkészíteni. Aki a pizzériák vékony tésztájú pizzareceptjét keresi, az nyugodtan elköszönhet ettől az oldaltól, mert ez inkább omlós házi kenyérbe zárt bazsalikomos, aszalt paradicsomos sonka.
Hozzávalók: a tésztához: 3,5 dl víz
50 dkg liszt
1 ek. só
2 kk. oregánó
1 cs. szárított élesztő
1/2 kk. cukor
1 ek. olivaolaj
bors
a töltelékhez: 15 dkg aszalt paradicsom
20 friss bazsalikomlevél
15 dkg pácolt, szárított, szeletelt sonka
bors
A langyos liszthez hozzáadom a sót és az oregánót, megborsozom. A szintén langyos vízből egy keveset kiöntök és elkeverem benne a szárított élesztőt a cukorral, megvárom, míg felhabosodik. A maradék vízhez hozzáöntöm az oaljat. Mindezek összeöntöm, majd robotgéppel megdagasztom. A kész cipót beleteszem a kiolajozott tálba, konyharuhával letakarom, és 1 éjszakára mehet a hűtőbe. Másnap szobahőmérsékletűre felmelegítem. Közben az aszalt paradicsomot és a bazsalikomot összeturmixolom. A tésztát átgyúrom, elfelezem és 20x30 cm-esre nyújtom mindkettőt. Az egyiket beleteszem egy kiolajozott tepsibe, rákenem a paradicsomot, rátépkedem a sonkát, majd borsozom.Rákerül a másik tészta, a széleit lenyomkodom. Lefedem konyharuhával és tovább kelesztem 30-45 percen át. A sütőt 220 fokra előmelegítem, a pizzát megszúrkálom villával és megkenem egy kevés olívaolajjal, majd 25 perc alatt megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése