2011. július 21., csütörtök

Lángos, a magyar strandok uralkodója

Még mindig nem tudtam rájönni arra, mi mozgatja a magyarokat, amikor 40 fokos hőségben, levegő után kapkodva oxigén helyett forró olajban sült kelt tésztát tömnek magukba. De a legkevésbé sem szeretnék elhatárolódni ettől a remek ízlésvilágtól, én is tömöm magamba nyáron ezt a "lájtos" kaját. De sajnos ritkán ütik meg a mércét nálam a vízparti lángosok, attól különösen ki tudok borulni, mikor a ropogós buborékból kifröccsen fél deci olaj a számba. Az ilyen típusú lángosoknak csak a szélét tudom megenni.  Anyu lángosa azonban nem ilyen. Ott az egész lángos puha részből áll, "van benne anyag". És a legjobb benne, hogy pár napig eláll a nyers tészta a hűtőben, és frissen lehet sütni, mikor megkívánjuk. Már akinél eláll. Nálunk max. 24 óra a szavatossági ideje, mivel még reggelire is azt nyomatjuk. Kalóriákat számolgató egyéneknek nem ajánlom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése